Natali Portman
Kultura

May December: Da li se pravilno kaže zlostavljačica?

"A gde su zlostavljani muškarci?" Tu. Samo je i njima teško da progovore. Zbog svega...

Natali Portman Natali Portman u Kanu, pred prikazivanje filma “May December” / CHRISTOPHE SIMON / AFP / Profimedia
dec 16 2023, 11:34

Podeli

Bila je 2017. godina kada su Njujork tajms i Njujorker objavili tekstove kojim se filmski mogul, jedan od najpoznatijih producenata u istoriji filma, čovek kome su se glumci i filmski radnici, posle Boga, Akademije i majke najviše zahvaljivali na dodelama Oskara, Harvi Vajnstin, optužuje za zlostavljanje, sekusalno uznemiravanje i silovanje više od deset žena.

Reagujući na ovu informaciju, glumica Alisa Milano je na tadašnjem Tviteru napisala da bismo, kada bi sve žene koje su seksualno zlostavljane napisale #MeToo, možda i mogli da objasnimo ljudima razmere ovog problema.

Frazu #MeToo Milano je preuzela od Tarane Burk koja je ovaj hešteg u kontekstu društvenih mreža i seksualno zlostavljanih koristila još 2006. godine na MySpace platformi, a na ideju da od ovoga napravi prvo onlajn, a onda oflajn pokret dobila je od svoje prijateljice.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price