Kultura

Katy Perry, ChatGPT i promašeni feminizam

Zašto najnovija pesma Kejti Peri zvuči kao da ju je radio Endrju Tejt?

/ Katy Perry/Vevo / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
jul 21 2024, 10:27

Podeli

Kejti Peri je nakon četiri godine singlom “Woman’s World” najavila novi album “143” koji bi u prodaji i na striming platformama trebalo da se nađe 20. septembra. Publika nije najsrećnija.

Ali, publika generalno nije uvek bila najnaklonjenija Kejti Peri, bez obzira na činjenicu da je u pitanju osoba koja je jedna od najprodavanijih izvođačica današnjice, sa prodatih preko 100 miliona singlova.

Milenijalsi su je dosta voleli u “Dark Horse” fazi. Malo više u “Firework”, ali počeli, realno da je prate u “I Kissed A Girl”.

Pre toga smo je slabije znali. Vikipedija kaže da to može biti zato što je početkom 2000ih Kejti Peri nastupala pod svojim pravim prezimenom Hadson.

Početkom 2000-ih, Kejti Peri je bila prava ćerka svojih roditelja, potpuno okrenutih religiji, te je njen prvi album iz 2001. godine zapravo gospel album, koji, pogađate, nije doživeo veliki uspeh.

Kejti je onda odlučila da uzme svoje puno ime, pa je 2003. godinu nastupala pod “Ketrin” kome je dodala devojačko prezime majke, Peri.

Naposletku, odlučila se za ime pod kojim je znamo i danas.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price