/ Foto: Twitter

I Barbi i Openhajmer

Da li je opravdan "hajp" koji prati dva letnja blokbastera?

jul 22 2023, 05:00

Podeli

Margo Robi obučenu u roze sa belim kaubojskim šeširom postavljenu pored crnobele fotografije Kilijana Marfija uz neki duhoviti ili ne toliko duhoviti opis kojim osoba pokušava da prikaže dve naizgled različite strane svoje ličnosti ili neka dva popkulturna fenomena niste mogli da promašite ako koristite bilo koju društvenu mrežu. Ili internet uopšte.

Čak i da ste u prethodnih nekoliko dana u pretraživač ukucali “Margot Robbie”, imali biste šta da vidite. Mogu i da ispričam, to jest napišem, za slučaj da taj element kampanje prestane u trenutku objavljivanja ovog teksta.

U pitanju je takozvani “Easter egg” gde vam, nakon što u pretraživač ukucate pojam, Google doda neki efekat pri objavljivanju rezultata (najčešće u vidu gifa).

U slučaju Margo i Barbie, pogađajte, sve postane – roze i šljokičavo. Kao i u slučaju pretraživanja imena i prezimena rediteljke i glavnog glumca, prim. aut.

Elem, poslednja tri meseca, kampanja je u punom jeku, svi su spremni – fanovi, filmofili, nefilmofili ili oni koji se samo lože na Margo Robi (i/ili Rajana Goslinga) jedva čekaju da film krene u zvaničnu distribuciju (od 21. jula).

Osim filma o verovatno omiljenoj lutki baš dosta devojčica (i ne samo devojčica, naravno) širom sveta, 21. jula svoju distribuciju počeo je i najnoviji film Kristofera Nolana – “Oppenheimer”.

Nešto slično se desilo i pre 15 godina kada je istog dana počela distribucija filma “Mamma Mia!” i filma “Dark Knight”, drugog dela Nolanove trilogije o Betmenu.

Dakle, takav producentski potez nije nešto novo, ali ono što jeste novo je – broj ljudi na društvenim mrežama, koji su mimovanjem, komentarima, reakcijama “unapred” postali “neplaćeni” deo kampanje, i to za oba filma.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price