Kultura

“I am looking for a…”

Nemoguće je da u glavi nemate nastavak ovog stiha... Šta nas je naučio letnji TikTok hit?

Scena iz filma Vuk sa Volstrita / All Film Archive/Paramount Pictures / Mary Evans Picture Library / Profimedia Similar
jul 30 2024, 06:12

Podeli

Negde na samom osvitu dvehiljaditih, najslavnija fiktivna udavača te ere, Charlotte York će se naći u raljama posebno mučnog mamurluka i lamentirati svojim “Seks i grad” sapatnicama o tome kako “princ na belom konju” nikako da se pojavi. “Izlazim sa momcima od petnaeste! Iscrpljena sam! Gde je on?”.

Bio je to trenutak melodramatične iskrenosti isteran na videlo sa po kojim Cosmopolitan koktelom previše, koji je skoro slomio njen vazda prisutni optimizam da svaka šerpa nađe poklopac (pa makar to bilo i na Menhetnu gde niko živ ne kuva, svi samo naručuju dostavu).

Charlotte je u svojoj navigaciji kroz dejting džunglu prolazila sistematično, sa pomno promišljenim spiskom poželjnih kvaliteta budućeg adekvatnog đuvegije. I gle čuda, oni se jako malo razlikuju od onoga što je ovog leta postalo viralni hit, rame uz rame sa “Espresso” Sabrine Carpenter. Reč je o pesmi izvedenoj od devetnaest sekundi TikTok snimka: I’m looking for a man in finance with a trust fund, 6’5″, blue eyes, složenih preko sempla nekadašnje himne za pijanke “Like a G6”.

U aprilu ove godine, 27-godišnja kreatorka humorističkog sadržaja Megan Boni koja sebe naziva Girl on Couch aploudovala je taj video na ovu kinesku platformu sa kepšnima “Da li sam upravo napisala pesmu leta?” i “Može li neko od ovoga da napravi pravu pesmu pliz?”

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price