Žene.
Kultura

Godina 2023 kao jedno „bre“ Virdžinije Vulf

Barbi u stvarnosti može sebi da kupi cveće, ali nažalost i dalje ne može da bude sve što poželi

Žene. Žene. / Freepik/Velike priče
dec 30 2023, 05:00

Podeli

Godina koja je za nama bila je godina žena u šou biznisu, bila je godina u kojoj najviše novca zaradio film koji je režirala žena, bila je godina u kojoj, kada čujemo reč „tour“ pomislimo na jednu ženu, godina u kojoj smo, više nego ikada, pravili reference na Virdžiniju Vulf, ali koliko to znači ženama širom sveta?

Ako bi 2023. godinu, kada je u pitanju žensko iskustvo u pop kulturi, morali da spakujemo u jednu rečenicu, to bi sigurno bila ona “I can buy myself flowers”.

I Virdžinija Vulf bi sigurno bila ponosna što je početak njenog kultnog romana “Gospođa Dalovej”, objavljenog 1925. godine inspirisao jednu od najvećih muzičkih zvezda današnjice, Majli Sajrus, čiji hit “Flowers” trenutno ima preko 650 miliona pregleda na YouTube platformi, a generalno preko 1,6 milijardi slušanja na striming platformaa.

Sve je počelo tako što je Sajrus 4. januara 2023. godine objavila karusel post i to po sledećem principu: na prvom vizualu nalazila se njena fotografija, dok su na narednih nekoliko predstavljeni stihovi refrena singla koji je trebalo da najavi predstojeći album.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price