Bridgerton
Kultura

Bridgerton – Tračevi, seks i feministički “faux pas”

Treća sezona Netfliksove serije „Bridžerton" obećavala je mnogo, a na kraju donela razočaranje

Bridgerton Tračarenje je u „Bridžertonu” dramatičan mehanizam i dosta povlači pitanje šta, zapravo, tračevi predstavljaju za jedno društvo / Supplied by LMK / imago stock&people / Profimedia
jul 01 2024, 05:00

Podeli

Nadovezujući se na prethodne dve, treća sezona serije „Bridžerton” (Bridgerton, 2020) legendarne Šonde Rajms donosi nam dugo očekivanu priču o Kolinu i Pen. Dugogodišnji prijatelji, odrasli zajedno jedno prekoputa drugog, od starta su postali favoriti publike. On – sladak i naivan, ona – lepa i nesigurna. Bar su takvi bili u prethodnim sezonama. Kolin je sad sazreo muškarac zahvaljujući putovanjima po svetu, vrlo svestan svojih muških čari. Penelopi je, s druge strane, rešila da prigrli svoju ženstvenost i pronađe muža.

To joj ne olakšava tajni život Ledi Visldaun koji vodi kao bunt protiv tračerskog društva koje obožava da sputava pojedinca koji odstupa od normi, a ponajviše žene. Većina je mrzi, kraljica Šarlota očajnički pokušava da razotkrije ko stoji iza popularnog pseudonima, a najbolja prijateljica Eloiz Bridžerton je ucenjuje kao samoproklamovani moralista društva. Pa opet, svako od njih željno iščekuje novi bilten da vidi šta komšiluk radi, jer realno, tad su to za njih bili tabloidi.

Spletkarenje, vezenje goblena, šetnja po promenadi, poseta krojačici, balovi i večita igra „kako se dobro udati” – čini se da je sve što likovi u seriji rade. Kako ih kriviti što se raduju svakom novom broju biltena Ledi Visldaun i razotkrivanju tajni nekih od najuglednijih članova društva. Jer, ruku na srce, svi imaju tajne, samo je pitanje koliko ih dobro kriju i koliko su svi ostali vešti da ih doznaju.

 

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price