JESI LI VIDEO OVO?

Kako sam pao sa bicikla

... i video svog "atentatora"

Nismo uspeli da nađemo pravu fotografiju Draže Petrovića nakon nesreće, pa smo našli čoveka koji uopšte ne liči na njega / Ilustracija Freepik
jun 26 2024, 05:00

Podeli

Ante Tomić i Dragoljub Draža Petrović se na sajtu Velike priče dopisuju u kolumni “Jesi li video ovo?”

***

Bolan Ante,

Kažem ti bolan jer si u prošlom pismu pisao o Bosni, ali više zbog okolnosti da sam i ja trenutno bolan, ne toliko bosanski, već bukvalno, u smislu one narodne pesme: „Bolan leži Daničiću Đurđe, bolan leži devet godin dana, nit umira nit mu bolje biva…”

Aha, kakav epski početak, pitaš se već, moj Tomiću…

Sad ću ti, bolan Ante, sve ispričati, ispričati sve po redu kako je bilo.

Trend, naime, da svuda po Evropi i svetu jača desnica a slabi levica nije me toliko brinuo dok se taj trend nije proširio na moju stokilašku kreaturu.

Ovo pismo ti pišem, nećeš verovati, samo desnom rukom, jerbo mi je leva u gipsu.

Pre neki dan sam se skrljao na jednoj tipičnoj srpskoj nizbrdici vozeći bicikl.

Mom spektakularnom skrljavanju doprineo je splet okolnosti. Neki motociklista se u sekundi iz krivine pojavio iza mene i počeo da trubi, ja pokušao da skrenem da ga propustim, ali stotinke su u pitanju, upadam u jednu tradicionalnu srpsku rupu na putu i zajedno s biciklom strovaljujem se na levi lakat.

Onda bicikl i ja u ležećem položaju klizimo par metara ko bob na Trebeviću.

Kroz glavu mi u tim momentima prolazi: kakav li će Ante napisati in memoriam, šteta što neću biti u prilici da ga pročitam…

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price