EURO2024

Poraz Srbije (i Hrvatske) – kako, zašto, zbog koga

Druga epizoda specijala podkasta Najopasniji rezultat o Evropskom prvenstvu

Saša, Uroš i Vlada / Ilustracija Velike priče
jun 17 2024, 01:40

Podeli

Engleski mediji su nekoliko minuta nakon završetka utakmice Srbije i njihove reprezentacije, u okviru prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva, zaokružili sve što je o toj utakmici suvislo moglo da se napiše. Samo dve reči u naslovima: “Just Jude”.

Jedino vredno pomena za Engleze bilo je to kako je Džud Belingem odigrao utakmicu protiv Srbije (i to samo prvo poluvreme), dok je u Srbiji bilo mnogo više razloga za radost, uprkos porazu. Opravdano?

U drugoj epizodi specijala podkasta Najopasniji rezultat o Evropskom prvenstvu, naš trojac – Vlada Novaković, Saša Ibrulj i Uroš Jovičić – odgovorio je i na ovo i na brojna druga pitanja.

Analizirana je utakmica Srbije i Engleske, ideje oba selektora, sve što je poput ugaonog kamena moglo da usmeri utakmicu u jednom ili drugom pravcu, a usmerilo je na kraju ka pobedi Engleske rezultatom 1:0.

Naš trojac zaključio je da bi za Srbiju i srpski fudbal sada bilo najopasnije da se uđe u euforiju i pomisli da će u narednim utakmicama sve da bude bajno samo jer Engleska, kao favorit turnira nije uspela da razmontira Piksijev tim. Taj rezultat je posledica više faktora – loše igre Engleske i dobrih pojedinačnih momenata u igri Srbije. Svi su u ovom podkastu pažljivo sabrani i oduzeti, a dok je podkast išao u LIVE prenosu, Dušan Tadić je i ne znajući oponašao engleske medije. Samo je u njegovom slučaju bilo: “Just Dušan”.

Govorio je o sebi u trećem licu i doveo u pitanje atmosferu u kojoj će navijači i igrači dočekati sledeće utakmice Srbije u Nemačkoj.

Upravo o sledećim protivnicima, Sloveniji i Danskoj, takođe se govorilo u ovoj epizodi, a na tapetu su bili i Hrvati posle prilično ubedljivog poraza koji su doživeli. Pretresao je Najopasniji rezultat sve utakmice do sada odigrane i osnovni zaključak je da je možda utakmica Engleske i Srbije bila i najdosadnija do sada.

Podkast Najopasniji rezultat možete slušati na svim audio striming platformama i na YouTube.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price