Garet i mesija
EURO2024

Pobede su samo odlaganje neizbežnog

Kako je Engleska preživela Slovačku, lakše nego svog selektora

Garet i mesija Garet i mesija / Anke Waelischmiller/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia
jul 01 2024, 03:10

Podeli

Piše: Barney Ronay. Deo velike eskpertske mreže Guardiana u koju su uključeni urednici i najbolji novinari najvažnijih redakcija širom Evrope posredno su i Velike priče. Sve tekstove fudbalskog specijala Velikih priča, posvećenog Evropskom prvenstvu, čitajte OVDE.

Ok. Kažete da i dalje postoji šansa.

Prošlo je 94 minuta fudbala na lepršavoj i ispražnjenoj AufSchalke arena, Engleska gubi 1:0 od Slovačke i sprema se da napusti Evropsko prvenstvo na prilično jadan način i da čitavo doba Gareta Sautgejta na klupi reprezentacije potone u toksični oproštaj.

Naši dometi u narednih nekoliko sekundi izgledali su prilično mračno. Poznato.

Četrdeset minuta kasnije Engleska je napustila teren kao pobednik posle produžetaka, natopljena slatkim znojem i taktovima Sweet Caroline, spremna za četvrtfinale protiv Švajcarske u subotu.

Tamo ju je lansirao Džud Belingem zadivljujućim potezom, a Hari Kejn je na početku produžetaka iskoristio to što se Slovačka na kratko raspala. Kako smo tačno stigli odatle, iz tog mraka, do ove tačke?

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price