EURO2024

Hoće li ikada doći kući?

Predstavljanje reprezentacije Engleske iz pera urednika Guardiana, Marcusa Christensona

/ Ilustracija VP / Profimedia
jun 11 2024, 05:00

Podeli

Ovaj tekst nastao je kao deo velike eskpertske mreže u koju su uključeni urednici i najbolji novinari najvažnijih redakcija širom Evrope – pa tako i redakcija Velikih priča. Sve tekstove fudbalskog specijala Velikih priča posvećenog Evropskom prvenstvu, čitajte OVDE.

Neka psihodrama počne. Mi smo najbolji tim na svetu. Bio bi čin veleizdaje ako naša reprezentacija ne uspe da osvoji EURO 2024. Razlog za to bi javnost sigurno pronašla u tome što su previše – woke. Ili su ono jednom odlučili da kleknu pre početnog udarca. To što nema raspoloživih levih bekova i trećeg veznog u srcu terena? Kome je to važno. Ali čekaj sekund. Znaš li da postoji šansa da Engleska uopšte ne prođe grupu? Znaš li da su svi odbrambeni igrači povređeni? I da li je taj glupi Garet Sautgejt uopšte gledao Harija Vinksa ove sezone?

Mišljenje o reprezentaciji Engleske izgleda može da bude samo ekstremno. Realnost nema veze sa tim. U realnosti, Engleska ima verovatno drugi najkvalitetniji tim na turniru, a potencijaln revanš sa najboljom reprezentacijom Evrope Francuskom, koja nas je izbacila na Mundijalu u Kataru, bio bi fascinantna predstava.

Možda da je Kejn postigao gol iz onog drugog penala…

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price