Masovno ubistvo u Mladenovcu
Društvo

Masovno ubistvo kod Mladenovca i najbolnije lekcije za srpsko društvo

Masovni zločini u Srbiji očigledno više nisu retki poput komete koja se pojavi retko i uništi sve oko sebe

Masovno ubistvo u Mladenovcu Masovno ubistvo u Mladenovcu / AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
maj 05 2023, 13:32

Podeli

Smrt u Srbiji od ovog maja više nikada neće biti neproverena glasina. Na tom je nivou sve ono oko smrti – priče o motivima, uzrocima, krivcima. Dok su neduhoviti klinci u škole nosili plastične pištolje da plaše školske drugove istraumirane, a čitavo je društvo takvo, zbog masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, i dok smo još razgovarali o tome kako toj i svoj drugoj deci prići u trenucima straha i očaja, dogodilo se novo masovno ubistvo u Srbiji.

U okolini Mladenovca, pod potpuno drugačijim okolnostima u odnosu na prvu masovnu pucnjavu, ali sa nažalost istim ishodom, jedan mladić je oduzeo najmanje osam života. I ta je vest isprva delovala kao nečija neslana, odvratna šala ili dezinformacija, jer neke stvari se ne dogode ni jednom u 50 godina, a kamoli dva puta za manje od 48 sati. A onda su stigle potvrde.

Izvesni U.B. (21), za koga smo u međuvremenu saznali da je rodom iz Donje Dubone i da mu je otac vojno lice i da nije osuđivan, „ali jeste imao kriminalni dosije“, otišao je do kuće, uzeo automatsku pušku i došao svojim mercedesom do logorske vatre oko koje su bili okupljeni mladi, a onda kroz prozor kola počeo da puca po njima.

Prva vest bila je da je ubio dvoje – brata i sestru – a da je nekoliko osoba ranjeno.

A onda je krenulo mračno odbrojavanje majske noći.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price