Društvo

“Dozvoljeno je i smijati se Bogu”

„Humor nikada nije protiv nekoga, nego je inkluzivan i proaktivan, te budi otvorenost, simpatije i empatiju.“ Kako je rekao Franjo, „možemo se čak i smijati Bogu, kao što se igramo i šalimo s onima koje volimo“

Jimmy Fallon, Whoopi Goldberg i drugi komičari kod Pape / Fotografije Vatican Mediia / Catholic Press Photo/IPA / Sipa Press / Profimedia
jun 17 2024, 05:00

Podeli

Papa Franjo primio je 14. juna priznate, hoće se reći, poznate i prihvaćene komičare iz cijeloga svijeta te je istaknuo njihovu važnu ulogu u spajanju ljudi putem smijeha kazavši im da je dozvoljeno čak i „smijati se Bogu“.

Susret je organizirao Dikasterij za kulturu i obrazovanje, a Papa je u svom govoru istaknuo kako „među svim profesionalcima koji rade na televiziji, kinu, kazalištu, tiskanim medijima, s pjesmama i na društvenim mrežama“ upravo su oni među najomiljenijima, najtraženijima i najpopularnijima. „Svakako jer ste jako dobri u tome što radite, ali postoji i druga motivacija: imate i njegujete dar nasmijavanja ljudi“, poručio je.

Usred toliko tmurnih vijesti, upravo oni, komičari, imaju moć širiti mir i osmijehe. „Vi ste među rijetkima koji imaju sposobnost razgovarati sa svim tipovima ljudi, iz različitih generacija i kulturnih sredina. Na svoj način spajate ljude, jer smijeh je zarazan“, kazao je Papa, dodajući kako „nas radost otvara dijeljenju i najbolji je protuotrov sebičnosti i individualizmu“.

„Smijeh također pomaže u rušenju društvenih barijera, stvaranju veza među ljudima i omogućuje izražavanje emocija i misli, pridonoseći izgradnji zajedničke kulture i stvaranju prostora slobode“, naglasio je Franjo.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price