Najopasniji rezultat
Sport

Najopasniji rezultat, E08: Liga šampiona, Siti i Pep, Napolijeva kruna, Denver protiv Lejkersa

Pregled završnice Lige šampiona, Serije A, sezone Mančester Sitija i plej-ofa NBA lige

Najopasniji rezultat Podcast Najopasniji rezultat / Ilustracija/Velike priče
maj 19 2023, 13:55

Podeli

Bilo je vreme za tišinu u Beogradu i čitavoj Srbiji. Posle pauze u snimanju i emotivanju podkasta, vraćamo se sa epizodom, osmom u nizu, kojom pravimo retrospektivu onoga što se dešavalo i najavu onoga što će se dešavati u maju. Da nadoknadimo propušteno.

Iz Rima nam se javio Željko Pantelić, a iz Splita (i okolice) Toni Lazarušić i Mihovil Topić.

Priču o Napulju i Napoliju, mogli ste da čitate i na sajtu Velikih priča – to je Velika priča o beznađu juga, o Spasitelju koga je jug dočekao i o konačnom odlasku Spasitelja. Trebalo je da Velike priče imaju svog čoveka, ovog čiji glas slušate, na ulicama Napulja dok se slavio Skudeto, ali su sveti Đenaro i neki drugi đavoli sprečili tako nešto. Ipak, Velike priče u Rimu, na sat vremena vozom od Napulja, imaju svog čoveka.

Pantelić nam otkriva kako je Spaleti pravio tim, kako je hendlovao odnose sa De Laurentisom i kakvi su ti odnosi sada, kada Napoli opipava puls nekih drugih trenera. Naš saradnik iz Rima govorio je i o Interu i njihovom plasmanu u finale Lige šampiona.

“Milan je zapravo jedini veliki italijanski tim sa kojim se Inter ove sezone naigrao. Simone Inzagi od kada je preuzeo Inter muči se sa svim velikanima, samo je protiv Rosonera ove sezone zabeležio četiri pobede. Probao je u obe utakmice po sličnom principu Pioli, da napuni vezni red, Tonalijem, Benaserom i Krunićem, da zatvori tu neke koridore, spreči protok protivniku, ali čak i kada mu je uspevao napred je Milan bio bezopasan. Bio im je potreban čovek koji može da izdribla, koji može da napravi višak, a nisu imali daleko najboljeg igrača u tom smislu, a i kada je bio na terenu bio je pasivniji nego inače”, čulo se iz Beograda o derbiju Dela Madonina u polufinalu Lige šampiona.

Šta smo sve o tome čuli iz Rima, poslušajte u drugom segmentu podkasta.

Treći segment bio je posvećen drugom finalisti Lige šampiona, Mančester Sitiju, koji će ovog vikenda obezbediti i šampionsku titulu u Engleskoj.

U prvom duelu protiv Kraljevskog kluba Siti je dominirao prvo poluvreme i primio gol. Onda je prepustio igru Realu, bio inferioran i postigao gol. U revanšu, u Mančesteru, u kom umetno, veštački izgleda i koreografija kada je navijači razvuku pred meč, nije bilo pitanje dominacije. Siti je urnisao Real i igrački i trenerski i na kraju rezultatski. O toj osobini Sitija da zatuče rivala, makar to bio i veliki rival poput Reala i ovoj njihovoj sezoni, govori Mihovil Topić.

Poslednji segment osme epizode Najopasnijeg rezultata bio je posvećen svim košarkaškim plej-ofovima. Pregledu Partizanove ispuštene šanse i svih šansi koje će Nikola Jokić prigrabiti.

Finalne serije su već počele, Denver već vodi 2:0 protiv Lejkersa, a detaljnu najavu te serije čućete od Tonija Lazarušića koji se javlja iz Splita. Ni druga finalna serija neće biti ništa manje zanimlja. Majami je nekoliko sati pre snimanja ovog podkasta poveo 1:0 ali je sa druge strane tim koji ume da igra duge serije i u njima pobeđuje. Toni je pričao i o finalu Istoka.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price