Društvo

A šta ako su svi oduvek znali šta je stvarno Abercrombie?

Kakva je bila uloga kompanije u seksualnoj eksploataciji kojom se bavio njen prvi čovek Mike Jeffries?

/ Adam GRAY / AFP / Profimedia
okt 26 2024, 13:21

Podeli

Prošle nedelje, američko državno tužilaštvo podiglo je optužbu protiv Mikea Jeffriesa, čoveka koji je decenijama bio na čelu tada popularnog brenda ležerne odeće Abercrombie&Fitch. Osamdsetogodišnji Jeffries tereti se da je vodio šemu za trgovinu ljudima u svrhe seksualne eksploatacije u periodu od 2008. do 2015., dok je bio predsedavajući kompanije. Optužbe navode da je prisiljavao mlade muškarce da prisustvuju partijima širom sveta, gde su ih on i njegov partner seksualno iskorišćavali.

Optužnica podseća na navode koje je prošle godine otkrila istraga BBC-a, kao i na tužbu u kojoj se Jeffries optužuje da je koristio mogućnost modelinga za Abercrombie kako bi zlostavljao desetine muškaraca.

On je uhapšen na Floridi i izjasnio se kao nevin po svim tačkama optužnice u petak, tokom saslušanja u saveznom sudu na Long Islandu. Pušten je uz kauciju od deset miliona dolara i nalazi se u kućnom pritvoru.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price