Kultura MUST READ

A onda je osvanulo doba Velike Dosade

Kako se postaje partibrejker

/ Ilustracija VP / Profimedia
okt 05 2024, 05:16

Podeli

Sve tekstove Steva Grabovca pročitajte ovde.

***

JA, AUTSAJDER
(jedan mali roman)
(8)

Da nastavim tamo gdje sam stao.

Nekog tamo ljeta s početka dvehiljaditih moj dobar drug otišao je na muzički festival Exit u Novi Sad. I narednih godinu dana pričao je o svojim putešestvijima, od lakih droga i lakih žena do teških pijanstava. U to vrijeme, počela je u našoj firmi jedna od onih kriza koje će poslije dovesti do potpune propasti. Što će reći; jedva da sam imao love da kupim hranu. Bio sam dužan svima i svakome, isjekli su mi struju, pa mi je moj dobri komšo sa svog balkona spustio dugačak produžni kabl da mogu bar gledati televiziju i skuvati sebi supu ili kafu.

U to vrijeme, dakle, Exit je izgledao kao svijet iz bajke. Tu na jednom mjestu skupljali su se bendovi koje sam mogao gledati samo na televiziji (zahvaljujući komšinom produžnom kablu), dolazili su ljudi sa svih strana svijeta da se dobro zabave. Iza mene je bio rat, vojska, a oko mene siromaštvo. Jedino što sam želio bilo je da odem na taj Exit, to je sve što mi je trebalo u životu. A kako da odem na kurčevi Exit, kad nisam imao para ni da kupim kartu do Dervente (a nemam pojma ni šta bih radio u Derventi tako da za ovo potonje i nije bilo neka šteta).

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price