Politika

Sad su se svi u Podgorici uozbiljili

Predsjednik Jakov Milatović nedavno je raspisao nove izbore u Podgorici za 29. septembar 2024. godine. Kako to? Kako to, što bi rekao Vojko V. Ko je kriv?

Podgorica / arunny1975@gmail.com / DPphoto / Profimedia
jul 30 2024, 10:53

Podeli

Kad je 2022. godine Đukanovićev DPS nakon trideset godina ispuštio iz ruku glavni grad Podgoricu, u vazduhu je bilo toliko nade i elana, da su svi mislili kako će dugo cvjetati ruže. Nije prošlo mnogo, elan je splasnuo. Ništa od blagostanja. Nova ekipa vodila je grad nekih godinu i po dana, a predsjednik Jakov Milatović nedavno je raspisao nove izbore u Podgorici za 29. septembar 2024. godine. Kako to? Kako to, što bi rekao Vojko V. Ko je kriv? Ima li krivaca ili je sve to splet političkih okolnosti? Vrijedi makar pokušati raspetljati klupko. Pa da vidimo što se tu sve (iz)dešavalo.

Nakon što je opozicija osvojila više glasova od DPS-a na izborima u Podgorici krajem 2022. godine, potrebno im je bilo dugo vremena da se dogovore, da iskrčme među sobom ko će što da dobije od resora i da izaberu novu gradonačelnicu. Izabrana je Olivera Injac, osoba koja je ulivala povjerenje svojim stavom i mirnoćom. Ali Olivera je upravljala gradom svega godinu i po dana. Nije da se nije snašla, ali takođe nije ni znala što je nju snašlo.

Svaka partija ima svoj pogled na ova dešavanja u Podgorici. Djeluje kao rašomonijada, ili Kenoove Stilske vježbe, jedan događaj posmatran iz mnogo uglova. Realnost je da se nova ekipa nije najbolje snašla u politici, biznisu i zakulisnim političkim radnjama. Podgorica je ipak najveći grad u Crnoj Gori u kom živi oko trećina stanovništva Crne Gore. Nakon odlaska DPS-a mnogo je naslijeđenih problema u svakom sektoru, od gradskog prevoza, parking servisa, čistoće, zelenila pa sve do pijaca i pogrebnog preduzeća. Niđe sreće nema, ništa ne funkcioniše kako treba. Svaki novi direktor preduzeća prvo se obraćao medijima sa nevjericom, iznoseći što su sve zatekli u preduzećima koja su preuzeli.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price