Napad Irana na Izrael, dronovi i protivvazdušna odbrana
Svet

Izraelci su dobili prvu rundu. Sledi nastavak

Prizvali su đavola i on je došao. Sada Izrael mora da odluči šta da učini, ali ako sledimo model kakav su do sada koristili - udariće snažno

Napad Irana na Izrael, dronovi i protivvazdušna odbrana Eksplozije od protivvazdušne odbrane iznad neba Tel Aviva u noći 14. aprila. Na stotine dronova ušlo je u izraelski vazdušni prostor / Tomer Neuberg/JINI / Xinhua News / Profimedia
apr 14 2024, 10:38

Podeli

Iranci su izašli na otvoreni teren. Poslali su roj od više stotina dronova na put od 2.000 km do Izraela. Sledile su balističke rakete. Izraelski sistem protivraketne odbrane prezasićen je i zaustavili su većinu meta, ali ne sve. Neke su pogodile izraelske baze.

Do sada su Iranci ratovali protiv Izraela samo preko posrednika. Svi su znali odakle stižu rakete i dronovi u ruke raznih formacija sa matičnom bazom u Libanu, Siriji, Jemenu, Iraku itd. Podržavali su svakog crnog đavola odlučnog da našteti Izraelu. Koristili su i pokrete koji nisu u skladu sa verskom platformom Irana. Po toj liniji razvoja međunarodnih veza u polju iranske vojno-vojne saradnje i hamasovci su dobili svašta iz iranskih stokova i od tehnike i preporuka kako da se zamesi raketno gorivo.

Sve te aktivnosti vode posebne Snage Kuds, sastav posebne namene koji se bavi i prikupljanjem informacija i sejanjem dezinformacija i prebacivanjem naoružanja na adrese korisnika, obukom posluga, ma sve što može da se smisli, a da škodi Izraelu.

Izraelci su saznali gde su i kada vodeći ljudi aktivnosti Kudsa na prostoru Sirije i Libana. Na zaštićenom prostoru, u konzulatu Irana u Damasku, aneksu ambasade gde se ne bi smelo da udari, ali izraelske vođe odlučile su da to treba da učine po svaku cenu. Naravno, bili su svesni odmazde koja sledi, ali političari su odlučili i pobili su iranske generale.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price