/ Ilustracija Freepik

Svi su pobedili, sem fudbala

Šta smo saznali iz presuda u slučaju Lassana Diarra vs FIFA i Manchester City vs Premier League?

okt 13 2024, 05:33

Podeli

Zemlja je jedva stigla da napravi jedan krug oko Sunca, a toliko toga se promenilo u svetu fudbala.

Prošle jeseni divili smo se Judeu Belinghamu, radovali se haosu koji je napravila Girona i potajno se nadali (a zapravo mnogo više strepeli) da će Leverkusen izdržati.

Ove jeseni ono što se zbiva na zelenoj travi čak nije ni u centru pažnje. Samo što smo se privikli na novi format evrokupova, naslovne strane preuzeli su ljudi koji sa fudbalom imaju veze taman koliko i sa zemljoradnjom ili školstvom. Glavnu reč ove jeseni vode pravnici.

Ono što je izgledalo kao rasplet dva potencijalno monumentalna procesa u samo nedelju dana lagano se pretvara u farsu, a istovremeno postalo je jasno da će proces koji ceo svet godinama iščekuje – Cityjevih 115 – konačno početi da se odmotava u prilično skoroj budućnosti.

Šta smo saznali iz presuda u slučaju Lassana Diarra vs FIFA i Manchester City vs Premier League?

Za početak to da su u današnjoj stvarnosti svi krenuli stopama političara – kakva god da je odluka, svi ćemo vikati da smo pobedili, u nadi da će im poverovati dovoljno veliki deo javnosti, da je takav utisak teško naknadno preokrenuti.

No, hajde prvo da popričamo o tome šta je zapravo dovelo do tužbi i o čemu se u njima radilo.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price