Luis Hamilton
Sport

Svi kažu samo – to je Luis

Kako će Ferariju stajati Hamilton

Luis Hamilton Luis Hamilton / Ilustracija Velike priče/Izvor Profimedia
feb 04 2024, 05:00

Podeli

Na kraju Velike nagrade Brazila 2008. godine, Luis Hamilton nije bio prvi, bio je peti. Prvu poziciju na pobedničkom postolju zauzeo je Ferarijev vozač Filipe Masa, na svojoj stazi. Ali tom trkom novostasali vozač Formule 1 sakupio je sasvim dovoljno bodova da kući ponese mnogo važniju pobedu – presudan broj bodova da svoje ime ureže u istoriju ovog sporta i svaku šikanu.

“O Bože, hoće li Hamilton uspeti da vrati svoju poziciju? Milioni ljudi skaču na tribinama od sreće i srca su im puna. Približava se i … Hamilton vraća svoju poziciju. Uspeo je. Sada sam potpuno siguran da će zauzeti peto mesto što je neophodno da bi postao svetski šampion za 2008. godinu. Nikada nećete videti napetiju i dramatičniju završnicu trke od ove, a rezultat svega je Luis Hamilton kao svetski šampion”, euforično su tada preneli engleski komentatori.

Dok je Nikol Šerzinger skakala od sreće zajedno sa celim timom Meklarena, s kojim je Hamilton te godine odneo titulu, on je mahao publici kao najmlađi vozač ikada koji je postao prvak sveta (rekord je posle oborio Sebastijan Fetel koji je osvojio titulu 2010. godine) i prvi vozač tamne puti koji je uspeo da dođe do takvog dostignuća.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price