Sport

Nova sezona Formule 1 – borba za vicešampiona

Šta će nam doneti najduža sezona F1 u istoriji?

Formula 1 / Wang Haizhou / Xinhua News / Profimedia
mar 02 2024, 13:01

Podeli

Pred nama je nova F1 sezona koja će biti i najduža u dosadašnjoj istoriji, jer će trajati devet meseci i 12 dana. Prve dve trke biće, suprotno tradiciji, održane u subotu, PRC of China će ponovo ugostiti najbrži karavan na svetu a apsolutni favorit je niko drugi do „Leteći Holanđanin“, Max Verstappen…

Najduža sezona u istoriji Formule 1 koja će imati 24 epizode, započeće Bahrain Grand Prix trkom, što će biti četvrti put uzastopno da sezona startuje nadomak pustinje, na stazi Sakhir. Pobednik će biti najbrži vozač na ruti od 57 krugova, dužine 5.412 metara koju popunjava i petnaest zahtevnih krivina.

Prvi put u istoriji Formule 1 sve ekipe će borbu započeti s istim vozačkim postavama kao i prošle sezone, što je samo uvertira za narednu godinu u kojoj nas očekuje niz interesantnih rokada.

Do tada, pred nama je sezona 2024. koja uprkos popriličnoj dozi izvesnosti i dalje predstavlja najbolje što svet brzine može da nam ponudi.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price