Boston
Sport

Neravnopravna borba sportskih identiteta

Boston je najtrofejniji američki grad u najvažnijim sportovima. Dalas ima veliki potencijal, ali je sustizanje bostonskih timova SF

Boston Boston je najtrofejniji američki sportski grad / Carin Somers / Polaris / Profimedia
jun 30 2024, 05:00

Podeli

Boston to već godinama jeste. Dalas je dugo bio, pa dugo nije bio, pa sad opet malo jeste. Ovdje govorimo o profesionalnim sportovima, četiri Amerikancima najvažnija – fudbal, košarka, bejzbol i hokej – i šampionskim gradovima. Ta četiri sporta su najvažnija, sve drugo nije loše ali nije dovoljno bitno.

Boston je sigurno najevropskiji grad u Americi. Valjda jedini veći grad uz San Francisko i Nju Orleans koji još ima par ulica koje krivudaju, što je za Sjedinjene Države pravi šok. Tamo se zna. Pravo, lijevo ili desno. Polulijevo ili poludesno? Vi mora da se šalite. Osim, eto, u najvećem gradu Masačusetsa.

Ovo je u odnosu na broj stanovnika i najtrofejniji sportski grad SAD. Do sada je Boston u četiri najpoznatija američka profi sporta osvojio čak 40 šampionskih titula i na drugom je mjestu vječne liste. Prvi je, pazi sad, Njujork, a teško se sjetiti kada se slavio neki trofej u Velikoj jabuci. Dobro, slavio se 2011, da budemo precizni, kada su Giantsi uzeli Super Bowl.

Njujorku su naravno pomogli Yankeesi, najtrofejnija ekipa u američkom sportu uopšte sa čak 27 titula šampiona bejzbola i činjenicom da su drugi najskuplji sportski tim na planeti već desetak godina.

U Bostonu su titule odlično raspoređene.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price