Lam i Švajnštajger u dresu sa tri linije
Sport

Kako da “ovo” sa Adidasom objasnim svom sinu

Neke duge tradicije i saradnje se prekidaju zbog novca. Može li taj novac na kraju da se vrati narodu?

Lam i Švajnštajger u dresu sa tri linije Lam i Švajnštajger u dresu sa tri linije / Frank Hoermann/SVEN SIMON / AFP / Profimedia
apr 09 2024, 02:46

Podeli

Partnerstvo Adidasa i nemačkog fudbala decenijama je donosilo komercijalni i sportski uspeh za obe strane. Zajednička istorija kontinuiranog napretka. Godine 1954. zemlja se prepoznala u reprezentaciji, ali i u Adidasu. U to vreme, Adi Dasler je bio prvi čovek kompanije, a njegovi zavrtnji na kramponima su bili inovativni i dali su Fricu Valteru, Maksu Morloku i Helmutu Ranu stabilnost na klizavom terenu u Bernu, u finalu Mundijala.

Kasnije, Dasler je izgradio kompaniju svetske klase. Danas se klubovi kao što su Arsenal i Ajaks redovno doseljavaju u mali grad koji čak nema ni železničku stanicu. Reprezentacija Nemačke će se pripremati i za Evropsko prvenstvo u Hercogenaurahu.

Dasler – to je nemačka verzija izreke od dronjaka do bogatstva.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price