Fudbal u julu
Sport

Ima li fudbal ikakvog smisla u julu?

Dobro došli u novu sezonu fudbala, i našeg Fudbala ponedjeljkom, koliko god niste spremni za nju

Fudbal u julu Fudbal u julu kakav bi morao biti / Ilustracija VP
jul 22 2024, 11:53

Podeli

Ima li Fudbal ponedjeljkom smisla u julu?

Zapravo, bolje je pitanje – ima li smisla igrati klupski fudbal u julu? Znate već, još 9. jula – dakle, 38 dana nakon finala Lige prvaka za prošlu sezonu – započela je i nova klupska sezona, i to utakmicama prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka. Ove sezone taj je početak došao i nešto kasnije, i to s obzirom na činjenicu da je i ozbiljan fudbal imao svoje obaveze, i to, ni manje ni više nego na Evropskom prvenstvu.

Ali i ovogodišnje kvalifikacije su pokazale da je od odgovora na pitanje s početka besmislenije samo to pitanje. Nećemo se lagati, ovaj Fudbal ponedjeljkom nastaje u kasno jutro, dok je autor na plus trideset sakriven u hladovini, i zapravo je od fudbala ovih dana gledao samo ono što je morao. A morao je jer je klub za kojeg navija Fudbal ponedjeljkom igrao u tim evropskim takmičenjima. I osramotio se u Andori. Pa mu zgadio fudbal i više ne želi da ga gleda, bar ne do kraja ljeta i početka ozbiljnog fudbala.

Ali nije ni to, što bi rekli za Ibru Dirku; interes čitalaca jednako je proporcionalan interesu autora, jer, je li, ko će slušat tuđu muku. Kasni je juli, početak je avgusta, i nakon deset intenzivnih mjeseci klupskog fudbala i još mjesec reprezentativnog fudbala, kome je do lopte? Naravno, raspravlja se o transfer temama, o tome ko bi mogao ovdje a ko ondje i ko se zajebao s kojim trenerom, ali to su teme za whatsapp grupe ili eventualno sedmično pivo s drugarima; pored mora se razmišlja o vinu i giricama.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price