Liverpul
Sport

Fudbal ponedjeljkom: Vrtić spucao milijardu

Deveta epizoda kako ponedjeljkom varamo sebe i samoobećanja da ne bismo slagali vas

Liverpul Vaspitač imao završnu reč u 118. minutu. A rekli smo da nećemo odmah o Englezima ovog ponedeljka… / Joshua Smith / imago sportfotodienst / Profimedia
feb 26 2024, 04:36

Podeli

Jedan od objektivnih problema Fudbala ponedjeljkom je to što je ponedjeljkom. Ne, ne, nije ovo još jedno naricanje o problemima modernog fudbala, ali jeste kuknjava. Ili, hajde da to ovaj put nazovemo samokritikom, pa da ispadne da zaista marimo o tome šta ljudi misle. Nego, htio sam reći, Fudbal ponedjeljkom pati od hronične pristranosti vremena. Ako se tako može prevesti popularna engleska fraza recency bias. Ili riječnikom normalnih ljudi, stalno pišemo o utakmicama nedjeljom. Jer, džaba što petak večer provedeš gledajući utakmice, jednako džaba što im posvetiš veći dio subote i neopravdano zanemariš sve što imaš u životu, i što si u nedjelju već pomalo umoran od utakmica, mozak ti automatski najbolje vari ono što se desilo malo prije nego kreneš pisati.

I zato smo još prošle sedmice čvrsto odlučili da ćemo ovu otvoriti pričom o nečemu što se dešavalo u petak, pogotovo što je tada na terenu bio mitski Leverkusen ili iznenađujuće dobra Bologna o kojoj nikako nismo pisali.

I onda smo, jebiga, okrenuli na Chelsea i Liverpool.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price