Film Sam u kući i njegova veza sa fudbalom
Sport

Fudbal ponedjeljkom: Ko to nije gledao film “Sam u kući”?

Ako ste šta propustili ovog vikenda, Saša je sve pažljivo zapisivao

Film Sam u kući i njegova veza sa fudbalom / IFA Film / United Archives / Profimedia
dec 04 2023, 12:35

Podeli

Najdosadnija fora o Švedskoj nastala je u filmu Lepa sela lepo gore, pa je ono “hladno, ali standard”, od gastoskog opravdanja onih koji su otišli, postalo ključni opis razlike života tamo i ovde. Bilo gde ovde. Iako čovek kada ode u Švedsku prvo shvati da standard nije visina plata, nego način života. Ili način praćenja fudbala.

Ovaj naš čovek je u Švedsku otišao poodavno. I čuvavši u sebi Mostar i sve što se na vrelom kamenu o fudbalu nauči, usvojio malo “onih tamo” pogleda na svet. U kojima fudbal nije rat nego detalj. Nije naručena fudbalsko-politička kolumna nego jedna didaskalija koja oslikava čitavu utakmicu, kolo ili vikend.

Tako smo sa Sašom Ibruljem pripremili novi koncept – novi za ove ovde prostore, a stari za one tamo gde je fudbal i luda porodica iz filma “Sam u kući” i sankanje sa ćerkama i nova Filipsova četkica za zube. Gde je fudbal život po sebi, a Saša ga šetnjom kroz Evropu, svakog ponedeljka pre nego što svane, sažima u najvažnije crtice proteklog vikenda.

Ako ste šta propustili.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price