Film Sam u kući i njegova veza sa fudbalom
Sport

Fudbal ponedjeljkom: Ko to nije gledao film “Sam u kući”?

Ako ste šta propustili ovog vikenda, Saša je sve pažljivo zapisivao

Film Sam u kući i njegova veza sa fudbalom / IFA Film / United Archives / Profimedia
dec 04 2023, 12:35

Podeli

Najdosadnija fora o Švedskoj nastala je u filmu Lepa sela lepo gore, pa je ono “hladno, ali standard”, od gastoskog opravdanja onih koji su otišli, postalo ključni opis razlike života tamo i ovde. Bilo gde ovde. Iako čovek kada ode u Švedsku prvo shvati da standard nije visina plata, nego način života. Ili način praćenja fudbala.

Ovaj naš čovek je u Švedsku otišao poodavno. I čuvavši u sebi Mostar i sve što se na vrelom kamenu o fudbalu nauči, usvojio malo “onih tamo” pogleda na svet. U kojima fudbal nije rat nego detalj. Nije naručena fudbalsko-politička kolumna nego jedna didaskalija koja oslikava čitavu utakmicu, kolo ili vikend.

Tako smo sa Sašom Ibruljem pripremili novi koncept – novi za ove ovde prostore, a stari za one tamo gde je fudbal i luda porodica iz filma “Sam u kući” i sankanje sa ćerkama i nova Filipsova četkica za zube. Gde je fudbal život po sebi, a Saša ga šetnjom kroz Evropu, svakog ponedeljka pre nego što svane, sažima u najvažnije crtice proteklog vikenda.

Ako ste šta propustili.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price