Alek Murdok
Pronađeno u prevodu

Zločini o kojima pričaju svi: Da li se slučaj Murdok može desiti samo u Americi?

„Murdok ubistva“ postala su nacionalna opsesija. A kad je Amerika opsednuta – ona snima filmove, pa su se tako izrodili i dokumentarci na HBO i Netfliksu

Alek Murdok Alek Murdok / USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia
mar 08 2023, 08:00

Podeli

Dok nam većina najintrigantnijih priča istinitih zločina otkriva najmračnije delove ljudske duše, retko kada se desi da neka od njih obelodani i pokvareno srce same nacije. Pravi lavirint od slučaja, uveliko poznat kao „Murdok ubistva“, zvuči kao priča koja se može desiti samo u Americi – priča o generacijskoj moći i korupciji. Suđenje koje je potreslo čitavu naciju – a koje se završilo presudom Aleku Murdoku za dvostruko ubistvo sopstvene žene i sina – mnogo je više od tragične sudbine jedne porodice.

Za Murdoke se ne vezuje samo „puno mrtvih ljudi i zločina“. Iza njih se kriju ogromna moć i bogatstvo koje su držali u svojim rukama u Južnoj Karolini preko 100 godina. Ali, čitav vek moći srušio se kao kula od karata u samo pola decenije, kada ih je stigla beskonačna lista njihovih finansijskih zločina i pet sumnjivih smrti, počevši od 2015. godine.

Od navodnog homofobičnog zločina mržnje; smrtonosne nesreće sa čamcem; misterioznog pada i prevare sa osiguranjem; dvostrukog ubistva majke i omiljenog sina; do bizarne nesreće pored puta koja je, moguće, samo još jedna prevara oko životnog osiguranja. Čitava ova zamršena mreža zločina obrušila se na glavu porodice, Aleka Murdoka, u optužnici za ubistvo njegove žene i sina 2021. godine u okružnom sudu Južne Karoline, sa kojom je broj njegovih zločina prešao 80.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price