Rafali
Politika

Šta nose “rafali”

Nabavka višenamenskog borbenog aviona u prvom redu je političko pitanje, zatim ekonomsko, i na treće mesto možemo da stavimo namenskog korisnika – vojsku

Rafali Rafali / Ilustracija Velike priče
apr 19 2024, 05:00

Podeli

Avijacijsko pitanje u Srba izgleda da je rešeno. Tokom posete 31. marta dežurnoj pari MiG-29SM na aerodromu Batajnica rekao je da “sad nam ostaje samo da ’rafale’ nabavimo”. Hrvate dele dani od dolaska istih takvih “rafala” koji će ući u 191. eskadrilu lovačkih aviona. Ona će imati 12 aviona, baš kao 101. lovačka avijacijska eskadrila Vojske Srbije, jednog dana, u 2030-im godinama.

Pre četrdeset godina Predsedništvo SFRJ odobrilo je rad na razvoju nadzvučnog aviona sa osloncem na stranu tehnološku podršku. Najviše se odmaklo u pregovorima sa francuskom firmom Daso (Dassault) koja je ponudila podršku za osvajanje proizvodnje višenamenskog borbenog aviona koji je bio svojevrsni jednomotorni derivat njihovog dvomotorca “rafal”. Za jugoslovenske potrebe prema procenama iz 1980-ih bilo je potrebno 200 komada. Građanski rat razorio je i SFRJ i njen avijacijski program.

Decenije su prošle i sada će stara ambicija da se dođe do “rafala” možda da se ostvari. U toku su pregovori o nabavci 12 komada i prema odlučnom stavu predsednika Aleksandra Vučića koji je ranije više puta javno izrekao, to je najbolji avion za Srbiju i tačka. Koštaće to barem tri milijarde evra.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price