/ Ilustracija VP / Profimedia

IBAR i druge igre

Da li bi Crna Gora na oltar evropskih integracija mogla prinijeti i – Mila Đukanovića?

jun 12 2024, 05:00

Podeli

U susret očekivanom dobijanju famoznog IBAR-a (ocjena koliko je država kandidat ispunila od privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24) u Crnoj Gori je došlo do komešanja na raznim nivoima.

Prvo je hrvatski Jutarnji list, ne precizirajući izvore, najavio da bi Crna Gora na oltar evropskih integracija mogla prinijeti – Mila Đukanovića. Na tu vijest odmah se nadovezao čitav krug javnih poslenika i medija bliskih bivšem režimu koji su ušli u stanje borbene gotovosti još kada su se iza rešetaka našli bivši glavni bezbjednjak Zoran Lazović i njegov kum, bivši glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić.

Očiglednoj nervozi dodatno je doprinijelo i naknadno izručenje odbjeglog biznismena Duška Kneževića koji je prešao put od Đukanovićevog intimusa do ozlojeđenog insajdera zaslužnog za otkrivanje afere “Koverta”, o nelegalnom finansiranju Đukanovićevog DPS-a. Knežević je u Crnu Goru doputovao obnavljajući priču o “plavoj torbi”, navodnom diskreditujućem video-snimku na kome se, tvrdi on, pojavljuje Đukanović.

Zasada su taj snimak, u čije postojanje neki sumnjaju, vidjeli samo Knežević i njegov advokat, a pritvoreni biznismen je od tužilaštva tražio da izađe iz pritvora, u kome se nalazi po starim optužnicama za zloupotrebu službenog položaja u privrednom poslovanju i pranje novca, prije nego što iznese svoja navodna saznanja i dokaze protiv bivšeg premijera i predsjednika države.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price