Najopasniji rezultat Podcast Sport

Najopasniji rezultat – specijal: Obradovićev Partizan ili Ivanovićeva Zvezda, počinje ABA liga

/ Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia
сеп 29 2023, 05:00

Podeli

“Don’t Believe the Hype.”

Na vreme nas je, još 1988. godine, upozoravao Public Enemy. Nismo verovali. Sada živimo tu stvarnost. Ali, ipak, ima nekih “hajpova” koji nisu toliko loši.

Beograd je s kraja prošle i tokom pozne zime i čitavog proleća ove godine, drmao košarkaški hajp. Košarkaški klubovi iz glavnog grada Srbije, Partizan i Crvena zvezda, imali su vrlo konkurentne timove u Evroligi i predstavljali su faktor. Igrali su i finale ABA lige u seriji od pet utakmica. Bilo je dima i vatre, buke i besa. Na kraju sreće i tuge.

Ali hajp nije uminuo.

Čak ni to što se u Beogradu igra Liga šampiona – što je uvek poseban osećaj u svakom gradu na svetu – nije sportski fokus moglo da pomeri sa košarke. Malo zbog srebra reprezentacije, a malo više zbog Zvezde i Partizana. Hajp ne prolazi, a timovi su još bolji. I bes i buka su još glasniji.

Danas počinje nova sezona ABA lige, a naš košarkaški trojac u punom sastavu – Toni Lazarušić, Miloš Jovanović i Uroš Jovičić, nije ovoga puta seo za okrugli sto da novu sezonu najavi, već su seli za mikrofone.

Pred vama je peta epizoda nove sezone podkasta “Najopasniji rezultat” (ukupno petnaesta) i po svemu specijalna – jer ne ide u standardnom terminu i jer se priča o košarci.

Naš košarkaški trojac podelio je ligu na donji dom, srednju klasu, višu srednju klasu i elitu.

Možete li da pretpostavite ko se u kom društvu nalazi?

Ako za “niže” slojeve i ima dilema, za elitu makar nema. Zna se ko su najveći (i jedini) favoriti za osvajanje trofeja i njima je posvećen najveći deo epizode – Partizanu i Zvezdi. Razgovaralo se i o tome ko bi iz donjeg doma mogao da se ugasi (Toni je seirio nad tim), ko bi mogao da ne završi sezonu zbog manjka para, a koga bi mogao da pogura igrač koji u rukama krije 25 poena po utakmici. Spoiler alert: I dalje ne znamo koji je to igrač.

Košarkaške epizode “Najopasnijeg rezultata” biće manje učestale od fudbalskih jer je košarkaška rotacija duplo kraća i jer ste do sada pokazali da o košarci više volite da čitate. Ipak, imaćete priliku da makar jednom mesečno slušate košarkaški specijal o ligama koje pratimo i volimo, na Velikim pričama, svim audio striming servisima i na YouTubeu.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price