Željko Obradović savetuje
Najopasniji rezultat Podcast Sport

Evroliga, biti ili ne biti: U tvojoj sobi sentiš svira…

Ostala su tri kola do kraja regularnog dela, a Toni, Miloš i Uroš analiziraju šta je bilo i šta može biti

Željko Obradović savetuje Željko Obradović savetuje / Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia
мар 26 2024, 17:00

Podeli

Pred vama je 41. epizoda podkasta Najopasniji rezultat u produkciji Velikih priča. Epizoda u kojoj standardna košarkaška rotaciju, na svom redovnom mesečnom divanu raspravlja o Evroligi.

Najkompetitivnija sezona elitnog evropskog košarkaškog takmičenja ušla je u fotofiniš i veliki broj klubova ima za šta da se bori. Gotovo 15 ekipa i dalje sanja da će da se popne na stepenicu iznad – od 15. Žalgirisa, sve do 10. mesta u dve su pobede spakovane ekipe koje se broe za ulazak u plej-in. Nekoliko timova bori se za šesto mesto i izbegavanje plej-in sekire, a gotovo svi u prvih šest mesta (ok, bez neprikosnovenog Reala) bore se za prednost domaćeg terena u doigravanju.

Ipak, epizodu smo počeli pričom o ekipi koja se više ni za šta ne bori – o Crvenoj zvezdi, i pokušali smo da proniknemo šta su pravi razlozi neuspešne evroligaške kampanje. Da li je to manjak inteligencije tima, naročito kada u sastavu nema lidera i najboljeg igrača ekipe? Da li su koreni ipak sistemski i dublji? I dobro, uz sve zaslužene pohvale, hvalili smo Miloša Teodosića jer samo treba hvaliti Miloša Teodosića, kada god za to postoji prilika.

Razgovaralo se o tome ko je sve uz Zvezdu podbacio i ko je sve prijatno iznenadio. Razgovaralo se o Real Madridu, o tome koliko iritantnih igrača ima u toj ekipi i koliko je to zapravo dobar tim, pun iskusnih i bivših NBA igrača.

Naravno, poseban segment zaslužio je Mario gusbamps Hezonja. Objasnili smo kako zapravo ide pesma “Dok svira radio” i zašto to nema veze sa njim, a pale su i neke teške reči. Nagradno pitanje za slušaoce i čitaoce: za koliko kluba iz Evrolige tačno navija Hezonja?

Na kraju, govorilo se o Partizanu. Opet smo se bavili detekcijom najvećih problema u igri, izrazili kao i uvek duboko poverenje u rad Željka Obradovića i doveli u pitanje (opet) inteligenciju ljudi koji ne rade ono što im je rečeno u poslednjem napadu. Ako Partizan slučajno do kraja regularne sezone odigra neki od napada u klaču po planu, a Kevin kapiten Panter se pojavi na terenu, crno-beli imaju velike šanse u plasman za plej-in. Tu će ih sačekati najteži mogući put, ali to već neće biti važno jer je plej-in imperativ. Ako ga ne bude, oba beogradska kluba moći će da proglase evroligašku kampanju – neuspešnom.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price