Challengers
Kultura

Seks i treba da bude kao tenis

Kako je “Challengers” obrnuo igricu i servirao seksipil za pozno digitalno doba

Challengers Challengers / MGM / Hollywood Archive / Profimedia
maj 04 2024, 05:00

Podeli

“Challengers” će biti kulturološki hit – čak i ako se ne pokaže kao šampion na blagajnama – kad uzmemo u obzir magnitudu šoka (i hot skrinšotova) koje je generisao od prvog trejlera prošlog leta. Manje od dva minuta je bilo dovoljno da znamo kako će najnovije ostvarenje Luce Guadagnina, sa sve taktovima Rihannine pesme “S&M” i disklejmerom o eksplicitnim scenama i golotinji, biti film o kome će se pričati celog proleća.

Nova teniska drama od 56 miliona dolara nagovestila je virtuozne bekhende, besprekoran stil, te trougao seksualne hemije između Zendaje i dva muškarca koji će je kroz život slepo pratiti kao momci koji skupljaju loptice na terenu. Film je konačno stigao u bioskope nakon što je bio odložen zbog štrajka glumaca prošle jeseni, a u glavnim ulogama su, pored zvezde Euforije, Josh O’Connor i Mike Faist kao teniski rivali ponovo spojeni sudbinom. Zendaya tumači rolu Tashi Duncan, u svojoj generaciji jedinstveni sportski talenat, čija je karijera prekinuta tragičnom povredom. Ona postaje trener, preusmeravajući svoju želju za pobedom ka svom zapostavljenom suprugu (Mike Faist). Tenzije se javljaju kada se on suoči sa svojim nekadašnjim najboljim prijateljem (Josh O’Connor), koji je takođe Tashi bivši.

Guadagnino, reditelj poznat po besprekornom smislu za estetiku, odlično poznaje žanr seksi drame. Uzevši u obzir njegovu reputaciju sofisticiranog film mejkera – vizionara iza ostvarenja kao što su I Am Love, Call Me by Your Name i Suspiria – on je apsolutno u svom elementu ovde, i čini se da niko tako ne dovede napaljenost do umetničke forme. Granična linija između sportskog sukoba i romantičnog rivalstva zamagljena je do te mere da više ne postoji.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price