Kultura

Niko nije stvarno “kenselovan”

Pa neće verovatno biti ni Diddy - o kulturi (ne)otkazivanja

sep 28 2024, 05:58

Podeli

Internet je prethodnih dana ponovo sav u spiskovima, analizama, tumačenjima i pitanju “ko je sledeći?”

Naravno, sve se dešava povodom slučaja hapšenja repera P. Didija koji je optužen za reketiranje, seks trafiking i druge nezakonite radnje, a sve zbog toga što su u sve to potencijalno uplete i mnoge druge poznate ličnosti – od Opre Vinfri do Leonarda di Kaprija.

Pa, da li je ovo još jedna prilika za “kensl” iliti “otkazivanje” velikog broja ljudi iz Holivuda?

Prilika jeste, ali, malo je verovatno da će se desiti.

Slična polemika vodila se početkom ove godine, kada su procurela dokumenta sa suđenja Džefriju Epstinu, a u kojima su, u različitom kontekstu pominjane holivudske zvezde. Zahtevao se komentar, stav, tražile su se konekcije. I na kraju – ništa.

Nijedna osoba pomenuta u dokumentima nije izgubila posao. Nijedna osoba pomenuta u dokumentima nije ugrozila svoju egzistenciju. Pojedine osobe pomenute su kroz nekoliko tvitova (ako je Tviter tada i dalje bio Tviter, a ne X), komentarisane u nekoliko TikTok videa i to je bio kraj. Ništa. Nastavili su da se pojavljuju na zabavama, da nose najbolje kreacije na dodelama nagrada, nastavili su da žive svoje živote, iako su neki pomenuti u kontekstu posetilaca ostrva.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price