Kultura

Kome se obraća ova “Vrana”?

Novi film svakako izgleda najbolje do sada, možda ima i najzanimljiviju priču, ali sve u svemu, ako nemate manje od 25 godina, ovde nemate šta da tražite

/ Lionsgate / Planet / Profimedia
avg 26 2024, 06:40

Podeli

Imao sam devetnaest godina i bio sam zgodan kao Leonard Cohen kada se pojavila prva filmska adaptacija “The Crow” te 1994. Superheroji tada još uvek nisu bili tema holivudskih filmova. Osamdesetima je manje-više prozujao samo Superman, a mračne devedesete najavio je Tim Burton svojim “Batmanom”, koji je uz podjednako mračni “Blade” praktično bio jedini, “pravi” superherojski materijal u toj dekadi.

Bilo je pregršt blokbastera sa raznim akcionim herojima, od Terminatora, preko Robo Copa i Judge Dreada do Universal Soldiera i Zoroa, i među njih se uglavio i The Crow, prema popularnom stripu Jamesa O’Barra. The Crow je za razliku od ostalih pomenutih imao nešto od karakteristika “oridžin storija” superheroja – tragedija/trauma je prethodila dobijanju supermoći, dok je osvetnički poriv bio prvi pokretač u potrazi za pravdom.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price