Kultura

Kako je Adele zapalila kišu

Koncert u Minhenu je počeo pesmom "Hello" čiji su prigušeni prvi stihovi upućeni nekome koga je nekada ostavila. Nakon osam godina odsustva sa scene na evropskom kontinentu, oni gotovo da deluju kao da su napisani posebno za ovo veče: "Zdravo, to sam ja / Pitala sam se da li posle svih ovih godina želiš da se sretnemo"...

Adele u Minhenu / / SplashNews.com / Splash / Profimedia
avg 06 2024, 05:00

Podeli

Kada je oko osam sati u petak uveče – taman pre nego što je koncert trebalo da počne – nekoliko kapi kiše palo iz oblaka iznad pop up stadiona na gradskom sajmu, izgledalo je kao da bi noć mogla proći bez nevremena. Nedugo zatim nad otvorenom arenom sručio se gotovo biblijski pljusak, podsećajući svih 74.000 ljudi u publici da je na ovakvim događajima uvek dobro biti spreman na sve meteo (ne)prilike, a organizatore kako je to možda i jedina nepromišljena stavka svakog nastupa na otvorenom u Evropi u jeku kišnog leta.

Desetak minuta kasnije, provala oblaka već je uglavnom zaboravljena – jer se u sredini kružne bine pojavljuje ona. Adele. Obavijena drugim oblakom, ovoga puta od veštačke magle. Izranja na binu u Dior toaleti u nijansi ponoćnoplave sa šlepom dugim nekoliko metara, vizija starog Holivuda. Sa kosom oblikovanom u talase i ajlajnerom iscrtanim očima, besprekorna je iz svakog ugla – što nije mala stvar s obzirom na to da ekran koji se nalazi iza nje slovi za najveći i najoštriji koncertni displej ikada napravljen.

Počinje pesmom “Hello” čiji su prigušeni prvi stihovi upućeni nekome koga je nekada ostavila. Sada, nakon osam godina odsustva sa scene na evropskom kontinentu, oni gotovo da deluju kao da su napisani posebno za ovo veče: “Zdravo, to sam ja / Pitala sam se da li posle svih ovih godina želiš da se sretnemo”.

Bosa prelazi preko velelepne bine još uvek mokre od kiše, kada naprasno odlučuje da skine težak, vodom natopljen šlep sa haljine. “Proverila sam vreme pre nego što sam izašla i rekli su da neće biti kiše, pa sam obukla ovu haljinu. Sada izgledam kao prava budala”, smeje se dok asistenti stiliste uklanjaju deo kreacije Marie Grazie Chiuri. Ova scena savršeno je oličenje dve trase njene harizme: globalne dive Adele i one Adele Atkins iz severnog Londona koja svakoj publici pristupa kao da ćaska s prijateljima. Između praktičnih saveta za život poput (“Uvek pijte čašu vode između alkoholnih pića!”) i simpatičnih otkrića o kratkovidosti (“Jedva sam mogla da vidim loptu na polufinalu Evropskog prvenstva u Dortmundu!”), naravno, ima dovoljno vremena za maestralan set od dvadeset pesama iz njenog repertoara.

Bosa prelazi preko velelepne bine još uvek mokre od kiše, kada naprasno odlučuje da skine težak, vodom natopljen šlep sa haljine. “Proverila sam vreme pre nego što sam izašla i rekli su da neće biti kiše, pa sam obukla ovu haljinu. Sada izgledam kao prava budala”

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price