Kultura

Svi su voleli da mrze Brendu Volš

Šenon Doerti, glumica koju pamtimo iz prve serije koja je oblikovala generacije, "Beverli Hils 90210", borila se kao što je i živela, po svojim pravilima, i uzvraćala je udarce po svaku cenu

/ Ilustracija VP / Profimedia
jul 15 2024, 13:13

Podeli

Glumica Šenon (ili Šanen, kako će se ispostaviti da se pravilno čita njeno prezime) Doerti, poznata po ulogama jakih i svojeglavih žena, i sama odlučna da je upamte po tome, preminula je 13. jula 2024. u 53. godini.

“Teška srca potvrđujem da je preminula glumica Šenon Doerti… Izgubila je bitku sa rakom nakon mnogo godina borbe s tom bolešću, rekla je njena publicistkinja Lesli Sloun za Pipl magazin.

Svoju borbu s rakom od 2015. delila je s publikom, često govoreći o tome kako se oseća, dokle napreduje ili šta je najteže s čim se suočava.

“Ne plašim se smrti jer znam gde idem. Znam ljude koje ću videti. Mislim da bih se plašila smrti da nisam bila dobra osoba, ali jesam dobra.

Ne želim da umrem, tu je razlika. Ne plašim se smrti, samo ne želim da umrem, nikada. Želim da se proces starenja zaustavi zauvek, naravno. Ali, nisam završila. Nisam završila sa životom. Nisam završila sa življenjem. Nisam završila s ljubavlju. Nisam završila s kreativnošću. Nisam završila s nadom da menjam stvari nabolje. Jednostavno nisam završila. Moje najbolje sećanje tek treba da se dogodi.”

Svako ko je makar i samo čuo za rak, zna koliko su te reči pune nade, kada ih izrekne teško oboleli, potresne i snažne, koliko odražavaju nečiji karakter, stav, volju, odluku.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price