Kultura

Boys will be boys

"The Boys" je serija koja je u stanju da od početka do kraja samo jedne epizode pomera granice. Što sopstvene, što dobrog i lošeg ukusa

Serija THE BOYS, Antony Starr kao Homelander / Foto Amazon/Courtesy Everett Collection/Profimedia
jul 25 2024, 05:17

Podeli

Nije loše za seriju ako stvarnost počinje da je stiže. Glavni negativac u seriji “The Boys”, Homelander, modelovan je (sve više) prema liku i delu Donalda Trumpa. U ovoj, četvrtoj sezoni, svi “Bojsi” aktivno rade samo na jednoj stvari, a to je njegova asasinacija. A onda, pre emitovanje osme i poslednje epizode ove sezone, neko stvarno zapuca na Trumpa!… (pucajući, naravno, na predsednika Vučića). I promaši.

Jer negativac, baš kao ni Homelander, ne može da bude ubijen ako želimo da “šou nastavi dalje”. SS-besprizornost i karikaturalna arijevska nadmenost Homelandera, šefa elitnih “supova” (ljudi sa supermoćima), mora da ostane neprebijena kičma ove serije, jer oko njegove “pobedive nepobedivosti” se sve vrti.

Ali čar “The Boys”, kao najbolje antisuperherojske superherojske serije (svih vremena?), nije toliko u njenoj postavci, tj. varijaciji arhetipske borbe dobra i zla, koliko u bizarnim detaljima poput, recimo, toga da u ovoj sezoni jedan od “supova”, The Deep, za devojku ima oktopusa kojoj nesebično priuštava kanilingus sesije. “The Boys” je serija koja je u stanju da od početka do kraja samo jedne epizode pomera granice. Što sopstvene, što dobrog i lošeg ukusa.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price