Društvo

Trčanje je svemoguće. Trčanje je navlaka: Usamljenost i tanka crna linija

Za ovaj tekst sam pozvao svoje prijatelje od kojih su neki krenuli da trče u četrdesetoj a neki prestali sa tim pre tridesete. I jednog prijatelja koji nikada nije trčao ali je snimio film o počecima kada su oni koji bi pojurili iz zadovoljstva smatrani "ludacima"

Photo by Fitsum Admasu on Unsplash
apr 26 2023, 13:41

Podeli

Znao sam o tome pomalo, ali mi je prvi put, to o trčanju, došlo u glavu one večeri u bioskopu. Na premijeri filma „Trainspotting 2“. Tada mi je nasred filma postalo jasnije zašto neko ustane istovremeno sa vozačem druge po redu jutarnje vožnje GSP-a i krene da trči sumanuto a posle treba na tim nogama izdržati radni dan, decu iz škole, kredite i račune…

Ponekad su mi išli na živce ti dugogodišnji prijatelji i poznanici koji kače na Instagramu i Fejsbuku slike svog istrčavanja. Te svoje internet statistike o kilometrima koje su pretrčali i rutama koje su mi pravile nezadovoljstvo. Te Google Maps sa zaokruženim lokacijama koje su dostigli i prestigli.

Ja sam po prirodi ironičan pa sam umeo ponekad da svu tu novu pomamu gledam kao hipsteraj, snobizam. Smatrao sam da je okej da to rade sportisti ili pravovernici zdravog života, a kada sam video jednog prišipetlju na sve pomodno kako kači slike svojih maratona, zarekao sam se da ću još duže spavati. Onda sam se budio, palio Instagram a oni su već okrenuli sedam krugova oko Ade pre nego što je nestao dim iznad šoljice moje prve kafe i… I otišao uveče u bioskop.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price