JESI LI VIDEO OVO

Spomenik Draži u Musolinijevim gaćama

Ni savremene ustaše ni savremeni četnici pojma nemaju zašto su to postali, osim što su pankeri izumrli kao buntovnici, pa mu to izgleda dođe kao džiberska zamena za pank

/ Ilustracija VP / Profimedia
okt 02 2024, 05:09

Podeli

Ante Tomić i Dragoljub Draža Petrović se na sajtu Velike priče dopisuju u kolumni “Jesi li video ovo?”

Ona je pretočena i u knjigu koju možete naći u svim knjižarama

***

Đenerale Tomiću,

Kada smo svojevremeno bili u Lidu di Jezolu, letovalištu na Jadranskom moru 130 kilometara od Trsta prema Veneciji, malo je falilo da pazarim kupaće gaće sa likom Musolinija.

Prodaju se sasvim legalno u pojedinim suvenirnicama duž glavnog šetališta i tek pošto sam se u radnji dohvatio za kupaće gaće sa Musolinijevim dražesnim likom, supruga je obećala da će me ko Musolinija obesiti za noge da visim naopačke sa hotelske terase, sve sa kupljenim Musolini gaćama na sebi, pa sam odustao.

– Šta će ti gaće sa Musolinijem, nisi pri čistoj svesti! – jasno mi je stavila do znanja da neće tolerisati moj lagani iskorak ka tamnoj strani Drugog svetskog rata, onoj koju smo gledali kod Bertolučija i Zafranovića, dok sam se kod prodavca, rodom iz Bangladeša, raspitivao o ceni.

– Makar da uzmem ovu prelepu kuvarsku kecelju sa Musolinijem!? To niko neće da primeti, nosiću je samo po kujni! – bio sam uporan, jer, istina, za razliku od kuvarske kecelje, kupaće gaće sa Musolinijem mogu biti rizične pošto je Musolini bio Hitlerov saradnik, fašista, ko zna kako bi kupači čiji su preci postradali pod Musolinijem protumačili moj Benito autfit kada se peščanom plažom prošetam s njegovom ćelavom glavudžom koja se sužava ka međunožju.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price