Sport

Koliko je dobra ova Amerika?

Čuvari tradicije Dream teama mogli bi se naći pred velikim izazovom ako tim Stevea Kerra uzme zlato

Dream team 2.0 / BENJAMIN CREMEL / AFP / Profimedia
jul 28 2024, 12:50

Podeli

Od 1989. kada je FIBA dozvolila američkim NBA igračima da predstavljaju SAD na turnirima pod okriljem krovne košarkaške organizacije jedna stvar se nameće kao aksiom: Ameri sve najbolje što imaju šalju na Olimpijske igre. Ne treba bolji dokaz za to od američkog rostera sa svjetskog prvenstva 2023. i onog kojeg ćemo ovih dana gledati u Parizu.

Od lanjskog rostera s Mundobasketa ostala su samo dva imena: Anthony Edwards i Tyrese Haliburton. Ostalih 10 igrača, koji su svi redom fantastični NBA igrači a neki čak i nositelji u svojim ekipama, zamijenjeno je, jednostavno, boljima. Da, Amerikanci su u Francusku odlučili poslati sve, ili skoro sve, najbolje što imaju. Pored Edwardsa i Haliburtona tu su još: Steph Curry, Devin Booker, Jrue Holiday, Derrick White, LeBron James, Kevin Durant, Jayson Tatum, Anthony Davis, Bam Adebayo i Joel Embiid. Kvragu, čak se i poslovično nezainteresirani Kawhi Leonard odazvao ovoj akciji, ali se, naravno, ozlijedio na početku priprema. Nedostaje li netko? Pa, možda se moglo pronaći mjesta za Jalena Brunsona, Damiana Lillarda, Jimmyja Butlera ili Jaylena Browna, ali i bez njih ovaj trenutni roster izgleda kao jedan od najbolje složenih američkih ekipa u povijesti.

Možda i najbolji?

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price