Stormi Danijels
Pronađeno u prevodu

Šta uopšte znamo o Stormi Danijels?

Nakon ponižavajuće opaske u kojoj je svoje seksualno iskustvo s Donaldom Trampom okarakterisala kao “najgorih 90 sekundi u svom životu”, njena popularnost vrtoglavo je skočila

Stormi Danijels Stormi Danijels / Robyn Beck / AFP / Profimedia
apr 14 2023, 10:00

Podeli

Priču o Stormi Danijels za Velike priče priredio je Ognjen Terzin.

Godine 1872, jureći Vašingtonom u svojoj konjskoj zaprezi, uhapšen je Julisiz S. Grant, osamnaesti predsednik Sjedinjenih Američkih Država, republikanac i heroj Američkog građanskog rata. Policajac Vilijam Vest, takođe veteran Građanskog rata, zaustavio ga je tog dana na raskrsnici ulica M i Trinaeste.

“Pa dobro, službeniče, šta vi želite od mene?”, upitao ga je predsednik.

“Želim da vas obavestim, gospodine predsedniče, da kršite zakon o ograničenju brzine. Vaša brza vožnja, gospodine, pruža loš primer ostaloj gospodi”, objasnio je Vest.

Grant se izvinio i otišao, ali već sutradan nastavio po starom. Vest ga je, podrazumeva se, ponovo zaustavio.

“Veoma mi je žao što ću morati ovo da uradim, gospodine predsedniče. Vi jeste šef države i ja jesam samo obični policajac, ali dužnost je dužnost, gospodine, i ja ću morati da vas uhapsim”, rekao je Vest.

Grant je potom odveden u policijsku stanicu, dobivši kaznu od 20 dolara, koju nikada nije platio.

I eto, vek i po trebalo je da prođe pa da jedan američki predsednik ponovo bude uhapšen. Ponovo je to član Republikanske partije, ali nikakve kočije niti prekoračenja brzine ovoga puta nema.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price