/ Ilustracija VP / Profimedia

Srbija zbog rusofilstva i antizapadne propagande može opet da izgubi medijski rat o Kosovu

Kurti može da se izvuče iz zamke u koju je sam upao jedino ako Beograd, po dobrom starom običaju, krene rusofilskom i sinofilskom stazom popločanom animozitetom prema Evropi i SAD

jun 02 2023, 05:05

Podeli

Kosovski premijer Aljbin Kurti je u ruskoj invaziji na Ukrajinu video savršenu priliku da predstavi sebe kao kosovskog Vladimira Zelenskog, balkanskog prozapadnog borca za demokratiju protiv Srbije, ruske filijale na Balkanu, sa Vučićem kao malim Putinom, koji želi da zauzme demokratsko Kosovo i vrati ga u autokratsko naručje ruske sfere uticaja u Evropi.

Pomenuta jednačina je u prošlosti funkcionisala savršeno, pogotovo tokom devedesetih godina. Pored Slobodana Miloševića, svi su bili borci za demokratiju, od Franje Tuđmana i Alije Izetbegovića do Mila Đukanovića, “prethodnog” Milorada Dodika (valja se podsetiti šta je pričao predsednik Republike Srpske 1998. godine kada je bio dašak svežeg vetra, Madlen Olbrajt ipse dixit), i Hašima Tačija.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price