Pantelićev Georeport Podcast Svet

Specijalna epizoda: Večni i tragični sukob Izraela i Palestinaca

Željko Pantelić i Veljko Lalić u specijalnoj XXV epizodi Georeporta o napadu Hamasa, reakciji Izraela, prošlosti i budućnosti Bliskog istoka

/ Ilustracija VP
okt 13 2023, 14:32

Podeli

Vremena su posebna (najblaže rečeno), pa je posebna i ova, XXV epizoda Georeporta.

Prvi put, Željko Pantelić je u svojoj spoljnopolitičkoj analizi imao gosta – sa Veljkom Lalićem, glavnim urednikom Velikih priča i Nedeljnika, razgovarao o situaciji na Bliskom istoku.

Razgovor je snimljen nekoliko dana nakon terorističkog napada Hamasa, ali ide mnogo dublje od situacije na terenu – koliko god ona bila strašna – sve od povratka Jevreja u Svetu zemlju, preko stvaranja države Izrael, do pokušaja dolaska do kompromisa.

Kako je izgledao život u Izraelu i Gazi pre poslednje eskalacije nasilja?

Kako se dogodio teroristički napad Hamasa i ko je krivac za bezbednosne propuste?

Koje su sve greške Netanjahuja? Ko su bili najznačajniji izraelski, a ko palestinski državnici i kako su propuštene prilike za trajni mir?

Kako izraelska, a kako svetska štampa prati eskalaciju sukoba i reakciju Izraela?

Željko Pantelić i Veljko Lalić u specijalnoj 25. epizodi Georeporta o napadu Hamasa, reakciji Izraela, prošlosti i budućnosti Bliskog istoka.

Gledajte i slušajte podcast Georeport na Velikim pričama, YouTube i svim striming platformama

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price