Everything Everywhere All at Once
Kultura

Šta “najnagrađivaniji film u istoriji” govori o Oskarima

"Sve u isto vreme": Multiverzum, (ne)ljubav i politička korektnost

Everything Everywhere All at Once Everything Everywhere All at Once / Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia
mar 11 2023, 13:59

Podeli

“Ljubav je jedina nama pojmljiva stvar koja prevazilazi dimenzije vremena i prostora”, kaže En Hatavej kao Emilija Brend u, sad već čuvenom filmu Kristofera Nolana, “Međuzvezdani”, a misli, odnosno shvati, nakon gotovo dva i po sata spasavanja sveta i sebe, Mišel Jeo u ulozi kineske imigrantkinje Evelin Vang u filmu koji je ove godine dobio čak 11 nominacija za Oskara i među filmskim kritičarima i analitičarima pop kulture se pominje kao jedan od glavnih favorita za osvajanje u kategoriji za najbolji film – “Sve u isto vreme”.

Okej, ona bi uz ljubav verovatno dodala i poreze. I pranje veša u perionici, ali suština je ista. Ljubav je ono što pokreće i inspiriše na sve, pa čak i na spasavanje sveta. Tako barem poručuju Den Kvan i Danijel Šejnart (Danijels) reditelji i scenaristi ove naučnofantastične akcione crne komedije (i sigurno u ovoj sintagmi nedostaje još poneki pridev koji bi je pobliže žanrovski odredio) koja je tokom ove sezone u najrazličitijim kategorijama dobila više od 300 nagrada.

Kako se to uopšte desilo?

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price