Konstrakta
Kultura

Ništa novo novo novo novo novo

"Pesma za Evroviziju" i ove godine prolazi u znaku Konstrakte, ali i neizbežnih političkih konotacija

Konstrakta Konstrakta / Screenshot YouTube
feb 03 2024, 05:00

Podeli

Otkako smo se pre, sad već dvadeset godina (da dvadeset) vratili na evrovizijsku mapu i sa pesmom Željka Joksimovića “Lane moje” osvojili drugo mesto, ova manifestacija je nešto o čemu se svake godine priča tamo negde do maja.

Ko ima najbolju pesmu? Ko ima najlošiju? Ko treba da se takmiči? Kako bi trebalo da izgleda takmičenje? Da li bi trebalo da izgleda takmičenje? Da li je pametno slati najpopularnije pevače u tom trenutku?

Ovo su samo neka od pitanja koja se postavljaju u ovo doba godine, a odgovori na njih su naravno različiti. I to se može i videti i po samim kandidatima i kandidatkinjama koji su nas predstavljali na ovom muzičkom takmičenju. Kao i po organizovanju samog izbora. Od angažovanja najpopularnijih komopozitora i tekstopisaca, preko organizovanja pravog pravcatog festivala nekadašnjeg imena Beovizija, pa sve do Pesme za Evroviziju kojoj svedočimo poslednjih godina.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price