Kultura

Beograd je behut

Senida je na koncertu pokazala da zaista jeste kraljica balkanskog trepa, ali i da je prestonica ovog žanra - Beograd

/ F.S. / ATA Images / Profimedia
sep 01 2024, 05:40

Podeli

“Ovde uvek počinje sve”, izgovorila je slovenačka pevačica Senida Hajdarpašić pred prepunim Tašmajdanom, zahvaljujući se beogradskoj publici i dodala da upravo zbog ljudi koji su prisustvovali njenom prvom solističkom koncertu u srpskoj prestonici ima privilegiju da “leti visoko”.

Kroz tri čina, obojenih (bukvalno i metaforično) u belo, crno i crveno (kako kroz scenografiju, tako i kroz kostim), Senidah je sprovela fanove kroz neke od svojih najvećih hitova segmentirajući ih u pomenute tri faze, koje je dodatno i objasnila u razgovoru za medije nakon koncerta.

Belo je početak, trenutak u kome sve nastaje, crno je, logično mrak, i sve one negativne emocije koje su nužan deo svačijeg puta , a crveno, pa to znamo još od filma “Kako je propao rokenrol”, crveno je boja ljubavi. One ljubavi koja može da osvetli i taj mrak i Beograd koji dva sata peva pesme od početka do kraja.

Jer Beograd zaista jeste učinio dosta za Senidu. Beograd kao metonimija. I Beograd kao simbol.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price