JESI LI VIDEO OVO

Kako su na Svetoj Margareti, po srpski Ognjenoj Mariji, svi našli ljubav, pa čak i Srbi i Hrvati

Zašto pored bazena, uz one natpise "Zabranjeno skakanje u bazen", "Pazi, klizav pod!", ne piše i "Zabranjeno kupanje na Ognjenu Mariju"?

avg 07 2024, 06:47

Podeli

Ante Tomić i Dragoljub Draža Petrović se na sajtu Velike priče dopisuju u kolumni “Jesi li video ovo?”

***

Ognjeni Ante,

Pročitao sam za jedno poslepodne tvoj novi roman “Nada”. Kako li se samo setio da piše romansiranu biografiju Nade Topčagić, odlična ideja, Bjela će odmah da snimi nastavak “Tome” po Antinom romanu “Nada”, a Ibrahimović će da otkupi pola tiraža, pomislio sam kad sam knjigu video u izlogu Lagune.

Još od maja čekam da “Nadu” pročitam od kada sam je dobio sa posvetom autora. Piše: “Dragom Petroviću, junački. Ante Tomić, Beograd, 25. svibnja, 2024.”

Čekao sam pogodan trenutak, jer za dobre knjige treba čekati prave momente. Neki lenji odmorčić u zapadnoj Srbiji, na primer, pravi ambijent za čitanje romansirane biografije Nade Topčagić.

Krenuo sam “Nadu” da čitam u nedelju malo pre nego što je Novak Đoković osvojio zlato na pariskoj Olimpijadi, odgledao finale, pa nastavio da čitam do uveče. U pauzama cugnuvši koju rakiju trnovaču, od koje malo trnu usta. I mogu ti reći da je to jedan jako dobar roman. Ima smešno, što kažu. Ima Felinija, ima duha, ima svega. Jedino nema Nade Topčagić, al’ dobro, naći će već Bjela nekog da mu napiše scenario.

Ta priča o ljudima sa hrvatskog ostrva Svete Margarete, svetiteljke poznatije u Srba pod imenom Ognjena Marija, za koju postoji indicija da pripomaže u lečenju neplodnosti, kod uspešnog pravljenja dece i u sličnim životnim nepogodama, pročitao sam nekoliko dana pošto je Ognjena Marija bila u Srbiji.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price