Sport

Zvezda, Evroliga i “ono naše”: Hoće li ovog puta biti drugačije?

Može li KKCZ posle nekoliko ispotprosečnih sezona u Evroligi, da napravi iskorak u tom takmičenju? I šta je učinila po tom pitanju ovog leta?

/ Bane T. Stojanovic / ATA Images / Profimedia
avg 31 2024, 09:32

Podeli

Prošle godine negde u ovo vreme, da budemo precizniji krajem juna, zatekao sam se na aerodromu u isto vreme kada i Luka Vildosa. Gledajući ga kako bezbrižno napušta Beograd dobio sam inspiraciju da napišem tekst o tome kako Zvezda treba da pristupi redizajnu za iduću sezonu, i kako grešaka u selekciji ovoga puta ne sme biti – a pogotovo ne na osetljivim pozicijama.

Neke delove teksta sam i pogodio. Recimo, ocenio sam da će Zvezda pokušati da dovede neke „proverene“ domaće snage, i oni i jesu doveli Miloša Teodosića i Nemanju Bjelicu. Ovaj potonji nažalost nije ni stigao da zaigra, ali ovaj prvi je verovatno i nadvisio očekivanja. Ali neke druge segmente, konkretno onaj o „greškama u selekciji na osetljivim pozicijama“, sam promašio. I to debelo.

Prvih šest meseci Zvezdine sezone podsećali su umnogome na neke od minulih papazjanija koje su nam servirane. Navijači, a i ja sa njima, bili su presrećni kada je klub potpisao Šabaza Nejpira – ispostavilo se da je bivši bek Konektikata i dvostruki šampion države u studentskoj konkurenciji u Beograd došao na produženi vikend, koji je potrajao tamo negde do nove godine.

Nejpir je u ono malo utakmica što je odigrao pokazao stvarno vanredan nivo bolova u osetljivom delu prepona, i stigao je da se opravda na raznorazne načine – odvojenost od porodice, rehabilitacija, ovo i ono…na kraju je na obostranu radost poslat u Milano, gde takođe nije uspeo da se nametne kvalitetom.

Paralelno sa avanturama veselog Portorikanca iz Bostona, dešavale su se i druge raznolike drame. Već spominjani Nemanja Bjelica nije uspeo ni da dobaci do protokola u zvaničnom meču, i zbog povrede je i zvanično okončao karijeru. Duško Ivanović, koji je u vrlo kratkom vremenskom roku pridobio simpatije mnogih Zvezdaša, izdržao je oko mesec dana takmičarskog ritma sezone kada su mu uručeni „papiri za razvod“ – zamenio ga je grčki stručnjak Janis Sferopulos.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price