Dame Time
Sport

Koliko je sati na Lillardovom časovniku?

Je li Dame toliko dobar da netko za njega proda obiteljsku srebrninu i preuzme rizik? Koliko je dobar uopće?

Dame Time Dame Time / USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia
avg 19 2023, 05:00

Podeli

Osmi mjesec u NBA ligi uvijek je period zatišja. Draft i sve važne free agency transakcije daleko su već iza nas. Po naslovima na američkim sportskim portalima možemo vidjeti da je već odavno nastupila takozvana sezona kiselih krastavaca jer se obrađuju sporedne ili nebitne teme. Piše se tako o novoj drami na relaciji Daryl Morey – James Harden, o rasporedu utakmica koji je nedavno objavljen, ili se slavi 20 godina LeBrona Jamesa u ligi. Barem nekakav vid spasa doći će u obliku Svjetskog prvenstva koje je pred nama, a koje će ubiti dosadu do otvaranja NBA trening kampova. Jedno pitanje ipak je ostalo visjeti u zraku i na njega se stalno vraćamo jer bi moglo imati posljedice na konstelaciju moći među NBA timovima: gdje će Damian Lillard?

Podsjetimo, Portlandov glavni igrač je početkom srpnja, nakon 11 godina vjernosti franšizi, odlučio zatražiti trade i od tada traje saga za koju se čini da neće tako lako završiti ili neće završiti na obostrano zadovoljstvo. Igrač je jasno istaknuo da želi trade u Miami i nije voljan igrati za nekog drugog, dok su iz uprave naglasili da će Lillard biti razmijenjen u ekipu s najboljom ponudom za njega. To je stvorilo pat poziciju i nema naznaka da će ona uskoro biti promijenjena. Miamijeva ponuda je na stolu, ali Blazersi očito nisu zadovoljni s njom i čekaju da se još netko uključi u igru. Pitanje je hoće li se to dogoditi s obzirom na Lillardovu želju da ode baš u Heat. To je sigurno ohladilo veliki broj ekipa čime je Portland izgubio moć za pregovaračkim stolom da za njega dobiju više nego što nude Pat Riley i ekipa. Ali i još nešto može ohladiti zainteresirane za Lillardove usluge. Čovjek ima 33 godine i glomazni ugovor do sezone 2026./2027. Zadnja rata ugovora teška je 63,2 milijuna dolara. Je li Lillard toliko dobar da netko za njega proda obiteljsku srebrninu i preuzme rizik? Koliko je dobar uopće?

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price