Sport

Karijeva slagalica

Na kraju ovo ipak nisu bila samo imena nego ekipa s kemijom

/ Ilustracija Profimedia
avg 14 2024, 04:54

Podeli

Kada je Svetislav Pešić objavio popis igrača koji će početi pripreme za Olimpijske igre u Parizu, bilo je jasno da nisu samo Amerikanci okupili praktički sve najbolje što imaju. Pešić je na koncu sa sobom u Pariz poveo 12 igrača od kojih su četvorica NBA-ovci, sedmorica igraju Euroligu, i jedino Uroš Plavšić prošle sezone nije igrao u jednom od ova dva najjača košarkaška takmičenja.

Znalo se odmah da je to poimenično izuzetno moćan roster čiji će nositelji biti igrači iz NBA lige: Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Vasilije Micić. Ali znate kako je to s imenima. Ako ih samo nabaciš na roster i ne postaviš u prave uloge, dobit ćeš samo hrpu imena.

Ekipa je nešto drugo. Slaganje ekipe je kao slaganje puzzlea, važno ih je okrenuti na slikovnu stranu, malo rasporediti prije slaganja i onda u konačnici svaku staviti na svoje mjesto da bi dobio željenu sliku.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price