Otac i sin
Sport

Carlos Sainz Senior, život počinje u šezdesetoj

Očevi i oci moto-sporta

Otac i sin Otac i sin / Ilustracija Velike priče
jul 13 2024, 05:02

Podeli

Mnogi bi bili prezadovoljni epitetom “oca F1 vozača”, jer naslednik vikendima oblači kombinezon ekipe Ferrari, ali Carlos Sainz Sr. odabrao je drugačiji put. To je put koji prkosi zakonima biologije ali i savremene kulture, one koja veteranima ne ostavlja previše uloga na velikoj sceni… Rođeni Madriđanin definitivno ima drugačije planove jer novi život, makar za njega, tek počinje.

Negde u paralelnom svetu možemo da zamislimo kako je dvadesetogodišnji Carlos Sainz Cenamor trčao fudbalskim terenom. Trava je bila zelena, besprekorno uredna. Madrid je to. Društvo mu je po tom scenariju vrlo verovatno pravio nešto iskusniji José Antonio Camacho… Mašta ne bi bila potrebna da je ambiciozni tinejdžer svojevremeno prošao probu u čuvenom Realu, klubu u kojem je kao junior pikao “bubamaru” a za koji danas pasionirano navija. Fraza “ko zna zašto je to dobro”, čini se, nikada nije bila prikladnija…

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price